Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ


Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
¾ κιλού φρέσκο γάλα
¼ κιλού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
2 βανίλιες
6 αυγά
άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα και τη κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητας στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος το υπόλοιπο μείγμα του μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα για να μη σβολιάσει η κρέμα.
Όταν η κρέμα πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν η κρυώσει αρκετά τη βάζουμε στο ψυγείο. Τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας σε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και κόβουμε το κάθε φύλλο στα τρία και μετά στα δύο.
Τρυπάμε τα φύλλα με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μπόλι τα βγάλουμε από το φούρνο, τα πατάμε με ένα πιρούνι να φύγει ο αέρας, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Τα ξαναπατάμε με το πιρούνι να φύγει ο αέρας.
Σε ένα πυρέξ καλύπτουμε το πάτο του με φύλλα και από πάνω απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα. Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μια σειρά φύλλα και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζουμε τη κρέμα με τα τελευταία κομμάτια φύλλου.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα κομμάτια σφολιάτας και άχνη ζάχαρη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου