Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ



Υλικά

για το φύλλο
250 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
½ φλιτζάνι κονιάκ
αλάτι

για τη γέμιση
¾ κιλού κεράσια
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι άνθος αραβοσίτου
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 κουτ. σούπας γάλα

Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια σφικτή ζύμη, τη τυλίγουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια από κοτσάνια και κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.  Βάζουμε τα κεράσια σε μπολ. προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου, τη βανίλια, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Παίρνουμε το μεγαλύτερο, το ανοίγουμε σε φύλλο και το απλώνουμε σε μια ταρτιέρα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με τα κεράσια.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το απλώνουμε πάνω από τη γέμιση. Πιάνουμε τις άκρες από την πάνω και την κάτω ζύμη, τις διπλώνουμε σα κορδόνι και ανοίγουμε 2-3 μικρές τρύπες στο πάνω φύλλο για να φεύγει ο ατμός στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά, μέχρι ψηθεί η βάση της και να ροδοκοκκινίσει αρκετά από πάνω.
Αφήνουμε τη πίτα να κρυώσει, την κόβουμε και την σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου