Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ


Υλικά

¼ κιλού φύλλα κρούστας
½ κιλό μακαρόνια χοντρά Νο 3
¼ κιλού φέτα
¼ κιλού ανθότυρο
150 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι, τριμμένο
½ φλιτζάνι γάλα
6 αυγά κτυπημένα
πιπέρι
βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων
1 αυγό και ½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια, για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί με τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα.  Ρίχνουμε από πάνω τα μακαρόνια αφού έχουν κρυώσει λίγο και το μείγμα με τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν, χαράζουμε την πίτα και τη περιχύνουμε με το μείγμα αυγού και γάλακτος.
Ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά και μέχρι να ροδίσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου