Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

PALMIE ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Τα Palmiers (παλμιέ) είναι γαλλικό αρτοπαρασκεύασμα που συνήθως φτιάχνεται με σφολιάτα και ζάχαρη. Εδώ θα το απολαύσετε στην αλμυρή του εκδοχή.

Υλικά

2 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
2 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένο
16 λεπτές φέτες ζαμπόν
ρίγανη φρέσκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας, απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ζύμης. Προσθέτουμε κατά μήκος της ζύμης το ζαμπόν.
Τυλίγουμε την αριστερή πλευρά της ζύμης προς το κέντρο και σταματάμε στη μέση. 


Τυλίγουμε και τη δεξιά πλευρά της ζύμης προς το κέντρο, ακριβώς δίπλα στο πρώτο ρολό, έτσι ώστε να εφάπτονται οι δύο άκρες. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στο άλλο φύλλο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με νερό τη ζύμη για να κολλήσουν τα δύο ρολά μεταξύ τους, τυλίγουμε τη ζύμη με μια πλαστική μεμβράνη ζελατίνα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 2 ½  εκ.
Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 2 εκ. ώστε όταν φουσκώσουν να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά και μέχρι τα παλμιέ να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου