Υλικά
2
κιλά βύσσινα (καθαρισμένα)
1
½ κιλό ζάχαρη
2
κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
2
λίτρα νερό
2
κουτ. σούπας γλυκόζη
1
ξυλάκι κανέλλας
2
βανίλιες
½
κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε
τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους αν έχουν και τα στύβουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι,
για να βγει όλος ο χυμός τους, βάζοντας από κάτω μια λεκάνη, για να τον συγκεντρώσουμε
Ξεπλένουμε
τις φλούδες και τα κουκούτσια που έμειναν με λίγο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο
χυμό.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό, τη ζάχαρη το νερό, τις βανίλιες, το ξυλάκι
κανέλας και τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσουν σε σιρόπι, χωρίς όμως να γένει
πολύ πηκτό και αν χρειαστεί το ξαφρίζουμε. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό
του λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αποσύρουμε
από τη φωτιά και αφού κρυώσει η βυσσινάδα τη μοιράζουμε μπουκάλια και τη
διατηρούμε στο ψυγείο.
Όταν
είναι να τη χρησιμοποιήσουμε βάζουμε σε ένα ποτήρι σε αναλογία 1 προς 4 με κρύο
νερό και σερβίρουμε.
Η
γλυκόζη βοηθάει και στο να «δέσει» το σιρόπι, αλλά και στο να μην ζαχαρώσει.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου