Υλικά
2
πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
1
κιλό φράουλες
2
κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
2
βανίλιες
½
κιλό σαντιγί
2
φλιτζάνια χυμό φράουλας
Εκτέλεση
Κτυπάμε
στο μίξερ τη σαντιγί, με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες.
Βουτάμε
ένα-ένα τα σαβουαγιάρ στο χυμό πορτοκαλιού γυρνώντας τα και από τις 2 πλευρές, χωρίς
να μουλιάσουν και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα παραλληλόγραμμο
πυρέξ μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Αδειάζουμε
από πάνω τη μισή ποσότητα του μείγματος με τη σαντιγί και την απλώνουμε
ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Στη
συνέχεια από πάνω βάζουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες αφού προηγουμένως τις
έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ
που και αυτά τα έχουμε βουτήξει στο χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε
την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρουμε από πάνω με τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες
στη μέση η ολόκληρες.
Μπορούμε
να αντικαταστήσουμε το χυμό φράουλας με χυμό φρέσκου πορτοκαλιού η με γάλα η
κονιάκ.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου