Υλικά
8-10
αγκινάρες
6
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1½
φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1
ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένα
2
ντομάτες, στο τρίφτη
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
χυμό
από 1 λεμόνι
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις αγκινάρες, κόβουμε τα εξωτερικά φύλλα και τα κοτσάνια και με κουταλάκι
αφαιρούμε το εσωτερικό χνούδι και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό αλάτι και το
χυμό λεμονιού.
Σε
ένα τηγάνι με λίγο από το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τις
ντομάτες, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Αποσύρουμε
από τη φωτιά και τοποθετούμε τις αγκινάρες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις
γεμίζουμε με το μείγμα από το τηγάνι και από πάνω βάζουμε από μια κουταλιά
γραβιέρα τριμμένη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 2-3 φλιτζάνια νερό.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-55-60 λεπτά και μέχρι να
μαλακώσουν οι αγκινάρες και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου