Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΣΕΤΑ


Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
1 ½ κιλό κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ κιλού γραβιέρα, τριμμένη
2 αυγά
¼ κιλού χοιρινή πανσέτα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη χοιρινή πανσέτα σε λεπτές φέτες και τη σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το για 5 λεπτά η μέχρι να μαλακώσουν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, τη πανσέτα, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση από το τηγάνι και την απλώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά με σκεπασμένη τη πίτα με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου