Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά

για το παντεσπάνι
6 αυγά
¾  φλιτζανιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι κακάο
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη

για την κρέμα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 ½ φλιτζάνι γάλα
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
¼ κιλού μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας μπράντυ

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια, και προς το τέλος προσθέτουμε και το κακάο. Κτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να πάρουμε μια σφικτή μαρέγκα και τα ενώνουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί που το έχουμε καλύψει από πριν με μια λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό γάλα, κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει
Κτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ, προσθέτουμε το μπράντυ και τη κρέμα και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε το παντεσπάνι πάνω σε καθαρή λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω με μια σπάτουλα τη κρέμα.
Τυλίγουμε απαλά το ρολό και γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου