Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΚΟΛΙΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ


Υλικά

8-10 κολιούς
2 κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές, σε λεπτές ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 ντομάτες, αποφλοιωμένες και  ψιλοκομμένες
2 κουτ. πελτέ ντομάτας
ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια, τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος η σε ένα ταψί.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαιντανό επάνω στα ψάρια, και αν υπάρχει χώρος προσθέτουμε και πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου