Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

BANOFFEE II


Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα Digestive θρυμματισμένα
250 γραμμάρια βούτυρο
120 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
3-4 μπανάνες, σε φέτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα η σε ένα πυρέξ, τα πατάμε καλά με ένα κουτάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρώμα καραμέλας.
Στρώνουμε  το μείγμα πάνω από τη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
Βάζετε τις μπανάνες πάνω από τη καραμέλα και σερβίρουμε.
Μπορούμε να βάλουμε τις μπανάνες πάνω από τη βάση και από πάνω να στρώσουμε τη κρέμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου