Υλικά
1
φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
1
φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
1
½ φλιτζάνι γάλα
1
½ φλιτζάνι μπύρα
1
κρεμμύδι, τριμμένο
½
κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης
2
κουτ. σούπας αλεύρι
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε
με το αλεύρι τα τυριά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε τη μπύρα
και αφήνουμε για 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το γάλα, το
πιπέρι, το κρόκο και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 5-6 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε
το φαγητό και αφήνουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Συνοδεύουμε
ψητό κοτόπουλο η χοιρινό, ψαρονέφρι στη σχάρα, κ.α.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου