Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΨΩΜΑΚΙΑ BRIOCHE


Υλικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό
600 ml γάλα
50 γραμ. μαγιά νωπή
150 γραμ. βούτυρο
80 γραμ. ζάχαρη
20 γραμ. αλάτι
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαγιά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη στο γάλα, το οποίο έχουμε πριν ζεστάνει ώστε να είναι χλιαρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι σχηματίζοντας ένα βουναλάκι και στο κέντρο του ανοίγουμε μια λακκούβα, όπου ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά και ομοιογενή  ζύμη.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια των 45-50 γραμμαρίων, τα πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια υγρή πετσέτα για μία ώρα περίπου.
Τα αλείφουμε με το κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά.


ΤΗΛΕΧΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου