Υλικά
1
κιλό κίτρινης κολοκύθας
1
καρότο
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5
φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
1
κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1
πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (χωρίς σπόρους)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τη κολοκύθα και το καρότο και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κολοκύθα το καρότο και τα σοτάρουμε και αυτά για 3-4
λεπτά και μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε
το ζωμό, το τζίντζερ και το τσίλι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20
λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με το
ραβδομπλέντερ ή το μπλέντερ..
Σερβίρουμε
τη σούπα ζεστή με κρουτόν και με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου