Υλικά
1
λίτρο τσίπουρο
1
κιλό ζάχαρη
4-5
ξυλάκια κανέλας
1
κουτ. γλυκού κανέλα, τριμμένη
8-10
γαρύφαλλα καρφάκια
1
μικρό μοσχοκάρυδο
φλούδα
από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε
ένα βάζο βάζουμε το τσίπουρο, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο,
τις φλούδες πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τοποθετούμε
το βάζο σε σκιερό και δροσερό μέρος για ένα μήνα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις
περάσει ο μήνας αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού, τα ξυλάκια κανέλας, τα
γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο. Περνάμε το λικέρ μας από τούλι ή γάζα σε
σουρωτήρι 2-3 φορές και το βάζουμε σε μπουκάλι ενώ το διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Σερβίρουμε με παγάκια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου