Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΛΙΚΕΡ ΤΖΙΝΤΖΕΡ (ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ)


Υλικά

1 λίτρο τσίπουρο
2 φλιτζάνια τζίντζερ (πιπερόριζα), ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
½ λοβό βανίλιας
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το νερό για 20 λεπτά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 24 ώρες και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε ένα αποστειρωμένο βάζο και το αφήνουμε για 15-20 μέρες κουνώντας κάθε 2-3 μέρες.
Μετά σουρώνουμε σε ένα μπουκάλι και σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

1 σχόλιο: