Καλύτερος
είναι ο μπακαλιάρος φύλλο όχι το φιλέτο που είναι πιο άνοστο.
Υλικά
ένα
φύλλο μπακαλιάρο
αλεύρι
για τηγάνι
μπύρα
για το κουρκούτι
αλάτι
ελάχιστο για το κουρκούτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μερίδες, μετά τον
ξαρμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα σε νερό σε μια λεκάνη,
αλλάζοντας συχνά το νερό. Φτιάχνουμε το κουρκούτι με αλεύρι,
μπύρα κι αλατοπίπερο μέχρι να γίνει αρκετά ρευστό.
Βουτάμε
ένα - ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε
σε καυτό λάδι. Η αλιάδα συνοδεύεται με βραστά χόρτα,
όπως σέσκλα ή βλύτ(ρ)α ή παντζάρια.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Προσωπικά δεν βάζω λάδι μέσα στην αλιάδα αλλά στο πιάτο κατά το σερβίρισμα, έτσι
γίνεται ελαφρότερη. Ακόμη, όσο πιο πολύ λεμόνι της προσθέσεις, δεν σε πειράζει
το σκόρδο!!!
Σεφ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου