Το Khinkali είναι Γεωργιανό παραδοσιακό φαγητό και είναι πουγκιά ζύμης γεμιστά με κιμά, βρασμένα όπως τα ζυμαρικά.
Υλικά
για
τη γέμιση
½
κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½
κιλό κιμά χοιρινό
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½
ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
½
ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1
κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
½
κουτ. γλυκού πιπέρι μπούκοβο
1
½ φλιτζάνι νερό
αλάτι
για
τη ζύμη
1
κιλό αλεύρι
1
½ φλιτζάνι νερό
½
κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
για
τη γέμιση
Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κιμά με τα μυρωδικά και το κρεμμύδι και στη
συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα
μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
για
τη ζύμη
Σε
μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Σε
μια αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε την ζύμη με το χέρια και στη συνέχεια με το
πλάστη για να πάρουμε ένα αρκετά χοντρό στρογγυλό φύλλο. Με ένα ποτήρι κόβουμε
στρογγυλά κομμάτια από το φύλο τις ζύμης.
Στη
συνέχεια αυτά τα στρογγυλά κομμάτια τα πλάθουμε σε φύλλα με την βοήθεια ενός
πλάστη.
Βάζουμε
μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου, διπλώνουμε τις άκρες της
ζύμης προς τα μέσα έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα πουγκί. Συνεχίζουμε τη ίδια
διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν φύλλα και γέμιση και τοποθετούμε τα πουγκιά
σε ένα αλευρωμένο δίσκο για να μην κολλήσουν.
Ρίχνουμε
τα πουγκιά λίγα-λίγα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και
τα βράζουμε μέχρι να ανεβούν στην επιφάνεια.
Στη
συνέχεια τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλισμένα
με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου