Υλικά
¼
κιλού χουρμάδες ψιλοκομμένοι
100
γραμ. φυτικό βούτυρο
2
αυγά
¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
1
½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1
κουτ. γλυκού κανέλλα
¼
κουτ. γλυκού γαρίφαλο
2
βανίλιες
1
φλιτζάνι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
½
φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κτυπάμε
στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το μέλι και τους κρόκους των αυγών έως ότου
αφρατέψουν.
Σε
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τους
χουρμάδες, τις βανίλιες, τη κανέλλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα
λεμονιού και τα ανακατεύουμε.
Κτυπάμε
στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να μας δώσουν μια σφικτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε
το χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι με τους χουρμάδες σιγά-σιγά στο μείγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη,
το μέλι και τους κρόκους και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα,
ανακατεύοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βουτυρώνουμε
μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με
το γνωστό τρόπο να το κέικ μας έχει ψηθεί και το βγάζουμε από το φούρνο. Το
αφήνουμε να κρυώσει και μετά το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου