Υλικά
1
κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
φλιτζάνι ταχίνι
1-1½
χυμό πορτοκαλιού (η όσο πάρει)
½
φλιτζάνι ζάχαρη
½
φλιτζάνι κονιάκ
ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
για
τη γέμιση
5-6
μήλα, στο τρίφτη
½
φλιτζάνι ζάχαρη
½
φλιτζάνι καρύδια χονδροκοπανισμένα
1
φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
1
κουτ. γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ταχίνι και τα ανακατεύουμε καλά
μέχρι το ταχίνι να διαλυθεί στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα
υλικά και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε το πρώτο
κομμάτι σε φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε ένα ταψί (Νο 34) που πριν έχουμε
λαδώσει και αλευρώσει.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα στρώνουμε πάνω στο φύλλο,
πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι.
Ανοίγουμε και το δεύτερο και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα
ενώνουμε τα δύο φύλλα στα χείλη του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
μία περίπου ώρα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου