Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ



Υλικά

για τη ζύμη
200 γραμ. αλεύρι
100 γραμ.  βούτυρο
25 γραμ. νερό
1 κρόκο αυγού
½ κουτ. γλυκού αλάτι

για την γέμιση
6 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
¼  κιλού φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
2 αυγά
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα. Πλάθουμε την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24-26 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.

Για την γέμιση: Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το πράσο σε ροδέλες και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με ελαιόλαδο και το μπούκοβο, μέχρι να μαραθούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι ζύμης σε λαδωμένο ταψί (28 εκατοστά) και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της τάρτας με το άλλο κομμάτι ζύμης και κολλάμε καλά τις άκρες. Την τρυπάμε στην επιφάνεια και την λαδώνουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Αν θέλουμε δεν σκεπάζουμε την τάρτα με το δεύτερο φύλλο ζύμης και την αφήνουμε ανοικτή από πάνω.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου