Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΤΣΙΓΑΡΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ



Υλικά

½ κιλό σπανάκι
½ κιλό άγρια ραδίκια
λίγα ζοχά
λίγα σέσκουλα
3 πράσα
3 ματσάκια φρέσκο κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι σέλινο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
χυμό 4 λεμονιών
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Καθαρίζετε τα χόρτα.
Τα κόβετε σε κομμάτια 5-6cm και τα πλένετε πολύ προσεχτικά.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρετε το λάδι, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα.
Αφού ροδίσουν προσθέτετε όλα τα χορταρικά.
 Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέστε 2 ποτήρια νερό αλάτι και τα σκεπάζετε.
Τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 25΄ και κατόπιν προσθέστε τα μυρωδικά, ψιλοκομμένα καθώς και πιπέρι (ή μια πιπεριά κόκκινη καυτερή).

Ανακατεύετε και χαμηλώνετε την φωτιά, αφήνοντάς τα να βράσουν μέχρι να πιούν το ζουμί τους και στο τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου