Υλικά
½
κιλό φασόλια μέτρια
4
κρεμμύδια
1
κύβο λαχανικών
1
κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε
τα φασόλια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό για μια νύχτα ή 6-8 ώρες. Στη συνέχεια
τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν αφού προσθέσουμε ένα κρεμμύδι καθαρισμένο
αλλά ολόκληρο και ένα κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν, για 1 ½ ώρα περίπου.
Όταν
γίνουν τα φασόλια, τα σουρώνουμε και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Πετάμε το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το ζωμό που
κρατήσατε, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμμώδη υφή.
Στη
συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε με 2-3 κουταλιές
της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσει αρκετά και προς το τέλος
προσθέτουμε τη πάπρικα.
Σερβίρουμε
τα φασόλια πουρέ ζεστά με τα κρεμμύδια από πάνω και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου