Υλικά
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1
μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
½
κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες - ψιλοκομμένες
1
κλωναράκι σέλινο
1
πράσινο μήλο
1
κουτ. σούπας ξύδι
½
φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2
κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1
κουτ. σούπας μουστάρδα
¼
κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
¼
κουτ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, τη πιπεριά και το
σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε το μείγμα,
ανακατεύοντας κάθε τόσο για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να πάρουμε
μια πηκτή σάλτσα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το πολτοποιούμε στο
μπλέντερ και μετά το σουρώνουμε. Πετάμε ότι θα μείνει στο σουρωτήρι.
Βάζουμε
την σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε όταν η σάλτσα κρυώσει.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου