Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ



Υλικά

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κιλό φέτα, χοντροτριμμένη
λίγο αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ κτυπάμε καλά τα αυγά με το σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι, και κτυπάμε για λίγο ακόμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα, το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένο το κέικ, και όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου