Υλικά
1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή
κατεψυγμένο
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες,
ψιλοκομμένες
2-3 κλωναράκια σέλινο,
ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι, το
πλένουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να βράσει λίγο
με τα υγρά του. Μετά το βγάζουμε και όταν κρυώσει λίγο το κόβουμε σε μικρά
κομμάτια.
Στην ίδια κατσαρόλα και αφού
έχουμε πετάξει το νερό που έμεινε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια
για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε και αυτό
για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας αραιωμένο στο κρασί, το
ελαιόλαδο, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης.
Προσθέτουμε αρκετό νερό να
καλυφθεί το χταπόδι και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Όταν βράσει ρίχνουμε τα
ζυμαρικά και νερό όσο χρειάζεται για να βράσουν και στο τέλος να μείνει το
φαγητό με λίγη σάλτσα. Είναι προτιμότερο να ρίξουμε λίγο νερό και να
συμπληρώνουμε όταν χρειάζεται, μόνο που θα πρέπει να ανακατεύουμε συχνά επειδή
τα ζυμαρικά εύκολα μπορεί να μας κολλήσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου