Υλικά
1
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1
½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα
2
φακελάκια ξηρή μαγιά
1
κουτ. σούπας ζάχαρη
1
κουτ. γλυκού αλάτι
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4
φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
γλυκάνισο
(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Διαλύουμε
τη μαγιά στο νερό. Τη βάζουμε στο μπολ του μίξερ
μαζί με όλα τα άλλα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν ένας χυλός
(όχι πολλή ώρα χτύπημα). Σκεπάζουμε το μπολ και το
αφήνουμε
δύο ώρες να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο (οι λουκουμάδες θέλουν
πάντα βαθύ τηγάνι και πάρα πολύ λάδι). Παίρνουμε με το χέρι μας ζύμη και με τη
βοήθεια ενός μικρού βρεγμένου κουταλιού (το βουτάμε μετά από κάθε κουταλιά σε
ποτήρι με νερό για να μη κολλάει η ζύμη στο κουτάλι) πετάμε απαλά μέσα στο
καυτό λάδι τους λουκουμάδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (γιατί αλλιώς δε θα προλαβαίνετε
να τους γυρίσετε και να τους βγάλετε, ειδικά μετά την πρώτη τηγανιά οι επόμενοι
θέλουν πιο χαμηλή φωτιά).
Τους
βάζουμε μέσα σε μπολ με χαρτί κουζίνας και όταν τελειώσουν τραβάμε το χαρτί και
ρίχνουμε από πάνω μέλι, κανέλα, αν θέλουμε σουσάμι, καρύδια ή ότι αρέσει στον καθένα.
Αν κάποιος θέλει γλυκάνισο το προσθέτει κι αυτό μέσα στη ζύμη.
Σεφ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου