Υλικά
½
κιλό φασόλια σε κονσέρβα ή μαγειρεμένα
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
καρότο, τριμμένο
1
σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
αλάτι
2
αυγά, κτυπημένα
φρυγανιά
τριμμένη
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε
σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε
τα βρασμένα φασόλια η τα φασόλια κονσέρβας και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι η τα
περνάμε από το μηχάνημα του πουρέ.
Προσθέτουμε
το μείγμα από το τηγάνι, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι αραιό,
μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Πλάθουμε
σε κροκέτες και αφού τις περάσουμε από το κτυπημένο αυγό και τη τριμμένη
φρυγανιά.
Τηγανίζουμε
σε σιγανή φωτιά σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μόλις οι
κροκέτες είναι έτοιμες, τους τοποθετούμε σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας για να
αφαιρέσουμε το επιπλέον ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε
με μια πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου