Το μέλι μας
Μετά
τον τρύγο της άνοιξης, που είναι και ο μοναδικός του έτους, το μέλι μας
παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα ρευστό. Όσο περνάει ο χρόνος και πέφτει η
θερμοκρασία, αρχίζει να γίνεται
παχύρρευστο, ακόμα και εντελώς παχύ.
Αυτό
είναι φυσιολογικό και δεν μειώνει την μεγάλη αξία του Θιακού μας μελιού, που το
μαζεύουν τα μελίσσια μας με τόσο κόπο από τα πολλά αγριολούλουδα
της Ιθάκης.
Από
τα πρώτα μας μελισσοκομικά βήματα το 1985, εφαρμόζουμε τις αρχές της Βιολογικής
Μελισσοκομίας.
Το
κερί που χρησιμοποιούμε για τις κερήθρες είναι από τα ίδια μας τα μελίσσια,
ώστε να μην υπάρχει ξένο υλικό στις κυψέλες μας.
Αφήνουμε
πάντα τις μέλισσες να τρέφονται από το μέλι που παράγουν οι ίδιες. Παίρνουμε
δηλαδή τόσο μέλι όσο είναι το όριο της "προσφοράς" τους. Δεν ξεπερνούμε ποτέ το όριο αυτό, κάτι που θα
μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση τους . Με τον τρόπο αυτό οι μέλισσες
έχουν επάρκεια τροφών και
αποφεύγεται το "τάϊσμα" με ζαχαρόνερο.
Με
αγάπη φροντίζουμε τα μελίσσια μας, τα
οποία βρίσκονται σε σημείο της Ιθάκης, όπου γύρο τους έχουν μόνο άγριο φυσικό
περιβάλλον.
Το
αποτέλεσμα τις προσπάθειάς μας, με τον απόλυτο σεβασμός στους κανόνες της
βιολογικής μελισσοκομίας αλλά και η εστίασή μας στις λεπτομέρειες είναι να
έχουμε ένα τέτοιο άριστο ποιοτικά και γευστικά μέλι που μας προσφέρει η φύση της Ιθάκης.
Birgit Δημητριάδη,
28300 ΙΘΑΚΗ
Τηλ.: 26740-33086 - e-mail: propolisb@yahoo.gr
Και
μια πρόταση για την προστασία του περιβάλλοντος :
Mην
πετάτε τα πολύτιμα γυάλινα βαζάκια, μπορούμε να σας τα ξαναγεμίσουμε
Φωτογραφίες
από το τρύγο του μελιού και τη κατασκευή τω κερήθρων
Our Honey
After the spring harvest, which is
the only harvest of the year, our honey remains somewhat fluid. As the time
passes and the temperature drops, it begins to thicken and could even become
solid.
This is a natural process and in
no way detracts from the great value of our Ithacan honey, which our bees
collect so meticulously from the wide variety of wild flowers in Ithaca.
Ever since we started bee-keeping
in 1985 we have applied the principals of Organic Apiculture.
The wax that is used for the
honey combs is made by our own bees, such that there is no foreign substance in
our hives.
We always allow the bees to feed
from the honey they produce. We only take the quantity of honey „offered“ by
them. We never go beyond this limit, something which would put their survival
at risk. With this system the bees have adequate nourishment and we can avoid
„feeding“ them.
We are committed to taking good
care of our bees, which are located on the island of Ithaca, where their
environment is unspoilt and natural.
The result of our efforts coupled
with complete respect for the rules of organic apiculture and our attention to
detail is a tasty honey of excellent quality produced from our natural
surroundings in Ithaca.
Birgit
Dimitriadis, 28300 Vathy/Ithaca
phone 26740-33086,
e-mail:propolisb@yahoo.gr
And a suggestion for the
protection of the environment: Do not throw away your precious glass jar, we
can fill it for you again.
Unser Honig
Nach der Ernte im Frühjahr, die
gleichzeitig die einzige des Jahres ist, bleibt unser Honig noch für eine Weile
flüssig. Im Laufe des Jahres, wenn die Temperaturen sinken, beginnt er fest zu
werden. Dies ist ein natürlicher Prozess, der in keiner Weise den hohen Wert
unseres Honigs mindert, den die Bienchen so fleißig in der weiten
Wildblumenvielfalt Ithakas sammeln.
Als wir uns im Jahr 1985
entschlossen haben, eine Imkerei zu betreiben, haben wir uns dazu entschieden,
nach den Richtlinien der biologisch-dynamischen Bienenzucht zu arbeiten.
Das bedeutet z.B., dass wir aus
dem von unseren Bienen produzierten Wachs, die Mittelwände für ihre Waben in
Eigenarbeit herstellen, sodass kein fremder Wachs, der eventuell mit Substanzen
belastet ist, in unsere Bienenstöcke gelangt. Außerdem lassen wir den Bienen
immer soviel von ihrem eigenen Honig, wie sie zum Überleben brauchen, entnehmen
also nur soviel, wie sie davon entbehren können. Auf diese Art und Weise lassen
wir den Bienen ihr natürliches Futter und vermeiden dadurch nach der Honigernte
eine Fütterung mit fremdem Ersatzfutter.
Mit viel Liebe betreuen wir
unsere Bienen hier auf der Insel Ithaka, wo die Natur noch wild und unbelastet
ist. Das Ergebnis unserer Bemühungen, immer im Einklang mit der Einhaltung der
Regeln der biologischen Imkerei und dem Augenmerk darauf gerichtet, dass es
unseren Bienen gut geht, ist dieser geschmackvolle und qualitativ hochwertige
Honig, den uns Ithakas Natur schenkt. Genießen Sie ihn.
Birgit Fries Dimitriadis, 28300 Ithaka
Und ein Vorschlag unserer Umwelt
zuliebe : Wirf die wertvollen leeren
Honiggläser nicht weg, wir können sie dir wieder füllen.
Il nostro miele
Dopo la raccolta in primavera,
che e‘ contemporaneamente l’unica dell’ anno, il nostro miele rimane ancora
liquido per un po’ di tempo. Durante l’anno, quando la temperatura si abbassa,
comincia a indurirsi. Questo e’ un processo naturale, che non sminuisce per
nulla l’elevato valore del nostro miele, che le laboriosissime api raccolgono
nell’ ampia varieta’ dei fiori selvatici di Itaca.
Quando nel 1985 decidemmo di
praticare l’apicultura, ci decidemmo subito di praticarla secondo i criteri
della cultura biologico-dinamica. Cio’ significa, ad esempio, che dalla cera
che le nostre api producono noi ricaviamo
le pareti interne per i favi. In tal modo si evita che cera estranea,
eventualmente inquinata, possa entrare nei nostri alveari.
Inoltre lasciamo alle api tanto
del loro miele, quanto loro hanno bisogno per sopravvivere, prendiamo cioe’
solo quanto loro ne possono fare a meno. In tal modo lasciamo alle api il loro
alimento naturale evitando un’ alimentazione con alimenti sostitutivi dopo la
raccolta del miele.
Noi curiamo le nostre api con
tanto amore, qui sull’ isola di Itaca, dove la natura e’ ancora selvaggia e
incontaminata.
Il risultato delle nostre cure,
sempre in sintonia col rispetto delle regole dell’ apicultura biologica e
sempre noi attenti acche’ le nostre api stiano bene, e’ questo miele che ci
regala la natura di Itaca cosi denso di sapore e di cosi alta qualita’. Gustatelo
!
Birgit Fries Dimitriadis, 28300 Ithaka
Tel.: 26740-33086 - e-mail:
propolisb@yahoo.gr
E’ una prosota per amore dell’
ambiente: non gettate via le preziose bocce vuote, ve le possiamo riempire un’ altra volta!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου