Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ



 Υλικά

½ κιλό μύδια, αποφλοιωμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπερίτσα,  ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
½ φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 φλιτζάνι νερό
 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ κιλού φέτα σε κομμάτια
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μύδια –αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά- και τα σοτάρουμε κι αυτά. Προσθέτουμε τη πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί ρίχνουμε και λίγο νερό για να βράσουν λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μουστάρδα,  ανακινούμε καλά να πάει παντού και αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τη φέτα ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε και το μαϊντανό και μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου