Υλικά
½ κιλό πράσινες σαλάτες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, ρόκα)
2 πράσινα μήλα καθαρισμένα
και κομμένα σε κυβάκια
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
150 γραμ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
κομμένο σε μικρούς κύβους
½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
Για τη σάλτσα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι
μπαλσάμικο
1 κουτ. μουστάρδα Dijon
1 κουτ. σούπας μέλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι,
ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο με το μέλι μέχρι να διαλυθεί.
Σε ένα σέικερ κτυπάμε το
ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικου, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τα πράσινα
φύλλα των λαχανικών, τα μήμα, το ροκφόρ, τους σπόρους και τα καρύδια.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο,
σκεπασμένη με μία μεμβράνη και πριν τη σερβίρουμε, τη περιχύνουμε με τη σάλτσα
και ανακατεύουμε ελαφρά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου