Υλικά
1-1
½ κιλό ψάρια μαρίδες ή κουτσομούρες ή παλαμίδι
½
-1 ποτήρι λάδι
1
ποτήρι ξύδι
1
κεφάλι σκόρδο
1
ματσάκι δεντρολίβανο
2
- 3 φύλλα δάφνης
1
- 2 φλιτζάνια σταφίδα μαύρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι.
Τα τηγανίζουμε κανονικά και τα τοποθετούμε σε πήλινο
ταβά ή σε σκεύος πυρέξ ή εμαγιέ.
Κατόπιν
στο τηγάνι, αφού πετάξουμε το λάδι και το πλύνουμε, ρίχνουμε
ελάχιστο νερό, τα ψιλοκομμένα σκόρδα και τα φυλλαράκια
από το δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις,
μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
Προσθέτουμε
όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε για λίγο και τα
αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις ακόμη. Με τη σάλτσα αυτή
περιχύνουμε τα ψάρια ώστε να καλυφθούν. Όταν κρυώσει, μπορεί
να φαγωθεί. Μ' αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος τα ψάρια μπορούν
να διατηρηθούν για πολύ καιρό. Είναι μια νοστιμιά που συνηθίζεται
ακόμη στα ψαροχώρια και στη Χώρα.
Σεφ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Α ρε Κέρκυρα πατρίδα με τα ωραία σου στο Σιδάρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποτε στον Τρύπα !στο Ρεξ παλιά ...