Τρίτη 12 Απριλίου 2016

SEKERPARE ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Υλικά

¼ κιλού μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½  φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. σούπας ινδική καρύδα, τριμμένη
3 αυγά
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Φουντούκια ή αμύγδαλα η φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

για το σιρόπι
5 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, την άχνη, το σιμιγδάλι, τη καρύδα, τα αυγά, το μπέικιν, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και όσο πάρει μέχρι να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Στη συνέχεια τη ζυμώνουμε ώστε να παραμείνει μαλακή η ζύμη, τη πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν και τα στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο και στο κέντρο βάζουμε ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο η ένα φιστίκι Αιγίνης και  το πιέζουμε λίγο.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αφού τον έχουμε αραιώσει με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1-2 βράσεις.
Μόλις βγάλουμε τα sekerpare (σεκέρ παρέ) από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν καλά πριν τα σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου