Υλικά
½
κιλό φύλλο κρούστας
4
φλιτζάνια γάλα σόγιας η αμυγδάλου
1
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1
φλιτζάνι ζάχαρη
4
κουτ. σούπας μαργαρίνη
2
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2
βανίλιες
ζάχαρη
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το γάλα σόγιας η αμυγδάλου και τα βράζουμε. Στη
συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αυγά κτυπημένα και όταν το μείγμα αρχίσει να
φουσκώνει προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα
μας. Την αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε δυο κουταλιές μαργαρίνη και την
αφήνουμε να κρυώσει.
Σε
ένα βουτυρωμένο ταψί (36 εκ.) στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα
και απλώνουμε το μείγμα της κρέμας.
Γυρίζουμε
προς τα μέσα και πάνω στη γέμιση τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί.
Στρώνουμε βουτυρώνοντας ένα-ένα από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, γυρίζοντας τις
άκρες τους κάτω από την μπουγάτσα. Το τελευταίο φύλλο το ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, έως ότου
ροδίσει καλά.
Μόλις
κρυώσει λίγο τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου