Υλικά
1
½ -2 κιλά πατάτες
1
κιλό σαρδέλες
2-3
κρεμμύδια σε ροδέλες
2-3
κλωναράκια ρίγανης
1
φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1
κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
χυμό
από 2 λεμόνια
1
κουτ. σούπας ρίγανη
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
4-5
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις απλώνουμε σε ταψί, μαζί με τα
κρεμμύδια, το χυμό ντομάτας και τα κλωναράκια ρίγανης. Σε ένα σέηκερ βάζουμε το
σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη
μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά για αναμειχθούν όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε
πάνω από τις πατάτες. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι τη μέση της πατάτας.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά και μέχρι να
μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε
τις σαρδέλες, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια.
Τις
πλένουμε με άφθονο νερό τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις πασπαλίζουμε
με αλάτι.
Όταν
οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες –τις τρυπάμε με ένα πιρούνι - τότε βάζουμε τις
σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη σε στρώση πάνω στις πατάτες και αφήνουμε να
ψηθούν για ακόμη 15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστές μαζί με τις πατάτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου