Υλικά
1
½ φλιτζάνι ξερά ρεβίθια
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½
φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1
κουτ. σούπας λάιμ
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε
τα ρεβίθια για μια νύχτα. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα καλύπτοντάς
τα με νερό.
Τα
βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά,
σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε 1½ κουταλάκι αλάτι
και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10-15 λεπτά.
Τα
στραγγίζουμε καλά τα αφήνουμε νε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μια
σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου