Υλικά
3
φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1
½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
2
βανίλιες
ξύσμα
και χυμό από 1 πορτοκάλι
1
σφηνάκι κονιάκ
1
κουτ. γλυκού σόδα
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1
πρέζα αλάτι
1
κουτ. γλυκού κανέλα
½
κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
ζάχαρη
άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Στο
κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να
αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, το χυμό, το κονιάκ και
ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε στο κάδο το μείγμα από το μπολ
κοσκινισμένο σιγά-σιγά, τη κανέλλα, το γαρύφαλο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε
τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε
και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και το
στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να
ροδίσει. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα η με τη μύτη ενός μαχαιριού αν έχει
ψηθεί. Αν όχι το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να το ξεφορμάρουμε και
μετά το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου