Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ



Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα digestive
150 γραμμάρια μαργαρίνη   
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι γάλα
2 φύλλα ζελατίνη
½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι

για την σάλτσα φράουλας
½ κιλό φράουλες
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε τα μπισκότα που τα έχουμε σπάσει ελαφρά στο μούλτι και ανακατεύουμε. Τα μοιράζουμε σε ποτήρια η σε μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα, το μέλι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό γύρω στα 10-15 λεπτά να μαλακώσουν
Μεταφέρουμε το μείγμα με τη κρέμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στραγγίξουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Γεμίζουμε τα ποτήρια ή τα μπολάκια λίγο πάνω από την μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να βράσουν και να καραμελώσουν γύρω στα 3-5 λεπτά. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις απλώνουμε πάνω από τη μους γιαουρτιού.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου