Υλικά
¼
κιλού σολομό καπνιστό
½
κιλό ταλιατέλες
1
σφηνάκι βότκα
ξύσμα
και το χυμό ενός λεμονιού
3
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2
κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
½
ματσάκι σχοινόπρασο η άνηθο, ψιλοκομμένο
200
γραμ. κρέμα γάλακτος
150
γραμ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε
σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,
τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε
τα ¾ της ποσότητας από του καπνιστού σολομού
κομμένο σε μικρές λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με
τη βότκα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το
νερό που έχουμε κρατήσει και τις ταλιατέλες ανακατεύουμε και αφήνουμε να
βράσουν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε
τη κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τη γραβιέρα
και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε
σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο η τον άνηθο, τον υπόλοιπο καπνιστό σολομό
και πασπαλίζουμε με γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου