Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ



Υλικά

1 κιλό ώριμες φράουλες
¾ κιλού ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι με τα φυλλαράκια του. Ανάλογα με το μέγεθος τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη,
ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τις φράουλες στο σιρόπι και τις βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό, που δημιουργείτε στην επιφάνεια με μια τρυπητή κουτάλα.
Βγάζουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη. Ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα τις φράουλες και τις βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα με τη μαρμελάδα από τη φωτιά και την αφήνουμε, σκεπασμένη με πετσέτα, να κρυώσει καλά.
Την μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου