Υλικά
1
κιλό σουπιές
½
κιλό κριθαράκι
3
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
¾
φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3
κουτ. σούπας πελτέ αραιωμένο σε νερό
πιπέρι
κόκκινο
1
ξυλάκι κανέλλα
μοσχοκάρυδο
μπαχάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
μαύρο πιπέρι
ξερή
μυζήθρα τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με νερό ζεματάμε τις σουπιές και στη συνέχεια τις κόβουμε σε
κομμάτια. Κρατάμε στην άκρη το νερό που τις ζεματήσαμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ ντομάτας τα
μπαχαρικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο νερό από τις σουπιές και τις
αφήνουμε να πάρουν βράση.
Μεταφέρουμε
το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ, προσθέτουμε το
κριθαράκι, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
40-50 λεπτά περίπου, μέχρι το
κριθαράκι να πιει το ζουμί, ανακατεύοντας τακτικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη
λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σερβίρουμε
με ξερή μυζήθρα (προαιρετικά) από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου