Υλικά
1
φλιτζάνι ζάχαρη
1
½ φλιτζάνι κοπανισμένο αμύγδαλο
8
αυγά
1
φλιτζάνι φρυγανιά
1
κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1
κουτ. γλυκού κανέλα
2
βανίλιες
ξύσμα
από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
για
το σιρόπι
1
½ φλιτζάνια νερό
2
½ φλιτζάνια ζάχαρη
8-10
γαρίφαλα
1
ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε
στο μίξερ τα ασπράδια έτσι ώστε να
γίνουν μαρέγκα, ρίχνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και τοπορτοκάλι και τα βάζουμε
στην άκρη.
Στη
συνέχεια χτυπάμε την ζάχαρη, τους κρόκους, τη βανίλια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα,
τη φρυγανιά το γαρύφαλλο, τη κανέλα και τα ασπράδια.
Βουτυρώνουμε
καλά ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 45-50 λεπτά ελέγχοντας
με μια οδοντογλυφίδα εάν το γλυκό μας έχει ψηθεί.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, τη κανέλλα και τα
βράζουμε για 10 λεπτά.
Όταν
το γλυκό μας είναι έτοιμο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και γαρνίρουμε με
καβουρδισμένα αμύγδαλα σε κάθε κομμάτι αφού το χαράξουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου