Υλικά
¼
κιλού φακές
150
γραμ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1
ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3
αυγά
χυμό
από ½ λεμόνι
½
φλιτζάνι αλεύρι
3
φέτες ψωμιού ξερό, ψίχα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε
τις φακές, τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε για μια μέρα στο ψυγείο.
Κτυπάμε
στο μούλτι το ψωμί, τα αυγά, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι μέχρι
να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε
τις φακές, το τυρί και το αλεύρι και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Αφήνουμε
το μείγμα στο ψυγείο για μια περίπου ώρα για να σφίξει και να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
Σε
ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει (όχι πολύ) και τηγανίζουμε τις κεφτέδες
και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου