Υλικά
½
κιλό φακές
1
κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
10
ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1
αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½
ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα
για
τη σάλτσα
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2
κουτ. σούπας μέλι
ξύσμα
από 1λάιμ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με κρύο νερό και μόλις πάρουν μερικές βράσεις
τις σουρώνουμε και χύνουμε το πρώτο νερό. Τις ξεπλένουμε, τις ξαναβάζουμε στη
κατσαρόλα με νερό και τα φύλλα δάφνης, τις βράζουμε για άλλα 10-15λεπτά - δεν
τις αφήνουμε να λιώσουν - και στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε σε
τρεχούμενο νερό.
Κτυπάμε
σε ένα σέηκερ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα κτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν.
Βάζουμε
σε μια σαλατιέρα τις φακές, τα ντοματίνια, τη πιπεριά, το αγγούρι, το κρεμμύδι,
το μαϊντανό, περιχύνουμε με τη σάλτσα
και ανακατεύουμε καλά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου