Υλικά
3
αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
2
κουτ. σούπας νερό
3
κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1
κουτ. γλυκού ξύδι
1
κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκειά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
ελαιόλαδο
για το τηγάνι
για
τη σάλτσα
2
κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1
½ κουτ. σούπας μέλι
2
κουτ. σούπας μαγιονέζα
1
κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε
προσεκτικά τη μεμβράνη των σαλιγκαριών και τα βάζουμε σε ένα σκεύος με κρύο
νερό για μια ώρα περίπου. Όσα σαλιγκάρια βγουν από το κέλυφος είναι κατάλληλα
για μαγείρεμα, όσα δεν βγουν δε θα πρέπει να τα καταναλώσουμε.
Σε
μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, το αλάτι και το ξύδι βράζουμε τα σαλιγκάρια για
20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος με μια οδοντογλυφίδα η
ένα μυτερό μαχαίρι.
Χτυπάμε
τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με το μίξερ χειρός ή τον αυγοδάρτη.
Σε
ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη πάπρικα, το νερό, το
ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι και τα
ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα,
ρίχνουμε μέσα και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να
γίνει το μείγμα ομοιογενές χωρίς να χαλάσει η μαρέγκα.
Ετοιμάζουμε
τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να
δέσει η σάλτσα.
Βάζουμε
σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει, βουτάμε ένα-ένα τα σαλιγκάρια στο χυλό και τα
βάζουμε στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, να πάρουν ένα
χρυσαφένιο χρώμα και ο χυλός να γίνει τραγανός χωρίς να μαυρίσει.
Τα
απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι και τα
σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα μουστάρδας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου