Υλικά
1
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
1
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½
φλιτζάνι μέλι
2
κουτ. του γλυκού σόδα
½
κουτ. γλυκού κανέλλα
¾
κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
3
φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ζάχαρη
άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, στη
συνέχεια διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι, το ρίχνουμε στο μπολ και
ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε
τη κανέλλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και το μέλι ανακατεύοντας και στη συνέχεια λίγο-λίγο
το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε τις σταφίδες
ανακατεύοντας μέχρι να πάνε σε όλο το μείγμα.
Αλείφουμε
ένα ταψί με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου, Όταν την
βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν τη σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου