Υλικά
½
κιλό γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος
2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2
κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2-3
κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
½
φλιτζάνι λευκό κρασί
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας, τις αλατοπιπερώνουμε, τις
πασπαλίζουμε με αλεύρι και τις τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά και από
τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το βασιλικό ανακατεύοντας ελαφρά και
τις σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Αφαιρούμε
τις γαρίδες από το τηγάνι σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με το λεμόνι.
Προσθέτουμε
στη σάλτσα που έμεινε στο τηγάνι, το κρασί, το σκόρδο και το βασιλικό και τα
σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε
τη σάλτσα πάνω από τις γαρίδες και συνοδεύουμε με πιλάφι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου