Υλικά
1
κιλό γάλα φρέσκο
1
φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2
φλιτζάνια νερό
3
κρόκοι αυγών
1
φλιτζάνι ζάχαρη
2-3
κλωστές κρόκου Κοζάνης
1
βανίλια
2
κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
ξύσμα
ενός λεμονιού
λίγο
αλάτι
κανέλλα
για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει, ρίχνουμε το αλάτι, τη φλούδα λεμονιού και
το ρύζι και ανακατεύουμε.
Κρατάμε
1 φλιτζάνι από το γάλα στην άκρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο ρύζι μαζί με
τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον κρόκο
Κοζάνης. Συνεχίζουμε να βράζουμε το ρύζι μας στο ανακατεύοντας συνεχώς.
Στο
φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το μείγμα
στο ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα ώσπου το μείγμα να αρχίσει να
πήζει, προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
Αποσύρουμε
το σκεύος από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια. Σερβίρουμε σε μπολάκια και
πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου