Υλικά
½
φλιτζάνι ταχίνι
½
φλιτζάνι μέλι
½
φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3
μήλα
½
φλιτζάνι ζάχαρη
1
κουτ. γλυκού κανέλα
½
κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
½
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
¼
κουτ. γλυκού αλάτι
2
φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κουτ. γλυκού σόδα
1
φλιτζάνι καρύδια, κοπανισμένα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ταχίνι, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με τη
ζάχαρη σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα λιώνουμε στο
μούλτι.
Στο
μείγμα με το ταχίνι προσθέτουμε το πολτό των μήλων, το αλεύρι κοσκινισμένο, τη
κανέλα, τα γαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη σόδα και τα καρύδια. Αδειάζουμε
το μείγμα σε ένα μακρόστενο ταψί αφού το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί
και το στρώνουμε.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Όταν το βγάλουμε
από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου