Υλικά
1
φλιτζάνι φαγόπυρο
2
φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼
κιλού φρέσκα μανιτάρια
½
κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με δύο κουταλιές ελαιόλαδο βάζουμε το φαγόπυρο και το σοτάρουμε
για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά με
μια ξύλινη κουτάλα. Αφαιρούμε το φαγόπυρο από τη κατσαρόλα, προσθέτουμε το
υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε πλύνει και τα
έχουμε ψιλοκόψει, για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίσουμε το σοτάρισμα έως ότου το κρεμμύδι
μαλακώσει. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το φαγόπυρο, αλάτι και πιπέρι και
το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κατά
διαστήματα.
Αποσύρουμε
από τη φωτιά όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου